KULIAH MINGGU 10

Terdapat 2 sesi pembentangan yang dijalankan iaitu:
 • Sesi Hari Isnin: Muzik Dan Orkestra Klasik India
 • Sesi Har Rabu : Nobat dan Orkestra Cina Moden

http://viewer.docstoc.com/
var docstoc_docid=”55813819″;var docstoc_title=”Muzik Klasik India”;var docstoc_urltitle=”Muzik Klasik India”;Muzik Klasik India

Advertisements
This entry was posted in KULIAH, KULIAH MINGGU 10. Bookmark the permalink.

15 Responses to KULIAH MINGGU 10

 1. salam…pembentangan yang baik..teruskan usaha anda…

 2. Hello… Taniah kepada Kumpulan Banca ~~Well Done… Walaupun saya orang cina , tetapi banyak lagi ilmu Music Cina yang sebelum ini saya tak tahu… thanks you guy ~~

 3. tahniah kepada kumpulan ini..

 4. anies says:

  tahniah buat anda semua..

 5. Tahniah kerana memberikan pembentangan yang menarik=)

 6. holoahshin anda masih ada masa dan boleh mendalami muzik cina dengan lebih mendalam lagi.usaha anda diperlukan. usaha tangga kejayaan. tanpa usaha kita tidak akan memperolehi ilmu yang banyak.

 7. cantik power point.. walaupun,ahli kump bkn kaum india,tp kamu berjaya mengkaji tajuk ini dgn baik. Syabas

 8. Tahniah kpd Ahli kumpulan anda yang telah berjaya menghasilkan satu pembentangan yang menarik. cayo2 (*_^)v

 9. Garry says:

  Setiap masyarakat boleh menghargai dan mengenali muzik tradisional masyarakat lain.Tiada salahnya dan tiada keburukkannya.Inilah caranya kita dapat mengenali budaya masyarakat lain dan dapat memupuk perpaduan antara satu sama lain.

 10. bancha says:

  Betul tu Garry. Tahniah kerana atas usaha keras anda dapat menyiapkan powerpoint yang baru ini dengan jayanya. Segala cubaan itu membawa kepada kejayaan yang lebih manis.

 11. Marlin says:

  Saya langsung tidak terfikir bahawa terdapat muzik tradisional di negara kita ini yang tidak boleh dimainkan oleh orang biasa. Contoh yang terbaik ialah Nobat di mana muzik ini hanya boleh dipersembahkan di istana dan hanya boleh dimainkan oleh orang-orang Kalur. Pembentangan tajuk Nobat sangat menarik perhatian saya kerana selain daripada pembentangan yang jelas, terdapat banyak input menarik yang pembentang telah kongsikan bersama. Tahniah saya ucapkan.

 12. Pembentangan yang menarik dari kumpulan nobat. Banyak input – input baru yang dapat dipelajari. Setelah mendengar sesi pembentangan kumpulan nobat ini, saya berasa kagum kerana nobat tidak boleh di mainkan oleh semua golongan iaitu hanya terhad kepada golonagn tertentu sahaja.

 13. Juster says:

  Terima Kasih atas komen-komen anda. Yang penting di sini ialah penghargaan akan sesuatu muzik itu. Nilai yang ada mampu mengubah dan menyatukan sesuatu masyarakat yang berbilang kaum..

 14. bancha says:

  Sama-sama juster..Saya pun bersetuju yang penting ialah nilai penghargaan sesuatu muzik itu. Masalh kita, masyarakat kita sendiri kurang menghargainya.

 15. saya bersetuju dengan pendapat garry yang menjelaskan bahawa cara kita mengenali budaya masyarakat lain agar dapat memupuk perpaduan antara satu sama lain.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s