KULIAH MINGGU KE 9

PEMBENTANGAN KUMPULAN MAKYUNG

http://viewer.docstoc.com/
var docstoc_docid=”56546058″;var docstoc_title=”Makyung”;var docstoc_urltitle=”Makyung”;Makyung

http://www.youtube.com/v/YuP59wLo8sM?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1

http://www.youtube.com/v/Vh2m4pAJMTI?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1

http://www.youtube.com/v/ZbitmrPA0FM?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1

http://www.youtube.com/v/_NG7vW0p-7c?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1

http://www.youtube.com/v/iZdSDJ-Domc?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1

http://www.youtube.com/v/Z148kp4KKwM?fs=1&hl=en_US&rel=0&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1

This entry was posted in KULIAH, KULIAH MINGGU 9. Bookmark the permalink.

18 Responses to KULIAH MINGGU KE 9

  1. anies says:

    saya seronok melakukan demo tarian makyung iaitu menghadap rebana bersama rakan kelas yang lain… keep it up girls..

  2. cara pembentangan yang melibatkan pelajar lain. Harus dipuji cara pendekatan yang telah mereka gunakan. Tahniah. Teruskan usaha anda!

  3. pembentangan Mak Yong lebih menarik apetah lagi ditambah dengan demo tarian mak yong itu sendiri buat tontonan ramai. tahniah tingkatkan usaha anda semoga dapat diaplikasikan ketika mengajar kelak.

  4. memng sush nk lembutkan badan utk menari mak yung!! pe2 pom,enjoy..

  5. a ho r, u got tallent..to your group,tahniah..

  6. Garry says:

    Demo tarian yang sangat bagus.Memberikan pengetahuan secara direct.Tahniah!

  7. Kumpulan ini mempunyai bakat dalam bidang lakonan. Teruskan usaha anda.

  8. Pembentanga yang baik dengan maklumat yang menarik dan banyak. Namun sekiranya ada yang perlu ditambah berkenaan Makyung, anda perlulah menambahnya bagi memerikan inlmu pengetahuan yang banyak lagi kepada pembaca.

  9. bancha says:

    Terima kasih kerana memasukkan unsur tarian. Baru semua pelajar tahu betapa susahnya untuk belajar menari, etika dan disiplin yang tinggi diperlukan. Namun saya ingin mengatakan bahawa sbenarnya slide kumpulan anda terlalu banyak dan kurang perincian kepada tajuk yang tidak dibentang oleh en. Amaran. Walau bagaimanapun tahniah dan syabas atas usaha anda.

  10. Pembentangan yang menarik. Disamping mendapat ilmu, dapatlah juga belajar tarian mak yung.

  11. Marlin says:

    Apa yang menarik tentang pembentangan ini ialah demo yang ditunjukkan sendiri oleh Dekan Fakulti Muzik dan Seni Persembahan iaitu Prof. Madya Dr. Mohd Hassan bin Abdullah bersama pemuzik-pemuzik UPSI. Saya sangat tertarik dengan demo permainan alat muzik Mak Yong dan Wayang Kulit yang dipersembahkan sebelum pembentangan kumpulan. Secara jujurnya, itulah pertama kalinya saya melihat permainan alat muzik rebab di hadapan saya sendiri. Pengalaman ini sangat berguna kepada saya untuk diceritakan kepada murid-murid kelak. Tahniah dan terima kasih saya ucapkan.

  12. Juster says:

    Pengisian yang menarik membuatkan audiens lebih memahami isi pembentangan..Tahniah!

  13. bancha says:

    Tapi saya masih iangat marlin kata bunyi rebab tak sedap. Mungkin sebab rebab tu tidak lama digunakan. Mengikut ketika menyaksikan persembahan Raja Tangkai Hati, bunyi rebab sangat mendayu dan sedap di dengar..

  14. kepada saudari anies, ingin saya maklumkan bahawa tarian tersebut merupakan tarian 'mengadap rebab' dan bukannya tarian 'mengadap rebana'…… hehe

  15. bancha & marlin : bunyi rebab pada hari itu memang tidak sedap sangat….. tak taulah kenapa…. mcm bunyi tali tu longgar je….

  16. thank you everyone for the good comments on our group's presentation…..:)

  17. Farah….. memang susah nak menari kan? pada mulanya saya ingat tarian ini senang sebab dia slow and steady…. tapi bila pergi menari sama pelajar ASWARA, aduhai…. memang memalukan sangat….. haha!!!!!

  18. wong – pengalaman anda ke ASWARA diharap dapat dimanfaatkan sebaik mungkin. selamat maju jaya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s