KULIAH MINGGU 7 – RABU

PEMBENTANGAN: KERONCONGhttp://viewer.docstoc.com/
var docstoc_docid=”51573085″;var docstoc_title=”Keroncong”;var docstoc_urltitle=”Keroncong”;Keroncong

PEMBENTANGAN KUDA KEPANG
http://viewer.docstoc.com/
var docstoc_docid=”51577106″;var docstoc_title=”KUDA KEPANG”;var docstoc_urltitle=”KUDA KEPANG”;KUDA KEPANG

Advertisements
This entry was posted in KULIAH MINGGU 7. Bookmark the permalink.

9 Responses to KULIAH MINGGU 7 – RABU

 1. pembentangan yang sangat menarikTahniah semua

 2. Kedua -dua kumpulan menunjukkan hasil pembetangan yang menarik.Corak pembentangan yang bersahaja dan isi kandungan yang padat untuk di kongsi bersama bukti kerjasama yang jitu diantara setiap kumpulan. KUDA KEPANGPenggunaan power point yang menarik oleh kumpulan Kuda Kepang amat menarik perhatian para pelajar lain untuk meneruskan pandangan terhadap pembentangan yang disampaikan.KERONCONGPengaplikasian secara langsung dengan permainan alat keroncong seperti double bass, cuk, cak dan ukelele memberikan gambaran yang lebih jelas kepada para pelajar.

 3. nurulliyana says:

  assalamualaikum…Pembentangan keroncong sememangnya sangat menarik dan memberi maklumat yang sangat jelas di samping menunjukkan sekali instrumen yang digunakan serta membuat demo. Bagi kumpulan kuda kepang,alhamdulillah semua berjalan lancar..

 4. Terima kasih..hihi..semoga perkongsian ilmu diberkati Allah dan memberikan manfaat kepada kita semua..amin.. 🙂

 5. Pada minggu ini, kedua-kedua kumpulan telah bentang bincang muzik tradisional yang menarik~~ Kuda kepanng: kumpulan ini pilih tajuk yang menarik. Yang ni boleh di kaitankan dalam persembahan tarisional ? ada sesetengah power point terlalu banyak warna… kerana sesetengah perkataan tidak boleh dibaca sebab masalah waina background.~~ Keroncong: TQ kumpulan Fika sebab beri input yang lebih dalam tentang keroncong . tapi nak tanya , boleh kah keroncong dipakai dalam muzik moden ???

 6. kepada sesiapa yag belum membuat pembentangan…semoga anda membuat pembentangan yang lebih menarik lagi.. terima kasih atas sokongan dan pandangan anda…semoga pembelajaran kita diberkatiNya…

 7. Garry says:

  Pembentangan yang mantap daripada saudara Shafry!

 8. walaupun saya daripada kumpulan A. tetapi setelah menonton video pembentangan di atas. saya dapat katakan bahawa pembentangan dari kumpulan ini amat menarik. setiap ahlinya dapat membentangkan dengan baik dan jelas.

 9. 2 tajuk yang memberi impak kepada generasi masa terhadap muzik tradisonal kini. Kuda kepang dan Keroncong.Tahniah kepada kumpulan pembentangan tajuk 'kuda kepang". satu lagi ilmu yang bru saya pelajari.Terima kasih atas input anda.Kepada kumpulan Pembentang "keroncong". adalah satu tajuk yang menarik. Pengetahuan asas yang baik dikemukakan dan demo yang yang baik.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s